Polku Quayn talolle/The Path to the Quays House

Polku Quayn talolle, The Path to the Quays House,  2000

Kokeellinen elokuva/ expermental film, 10 mins

This film is based on the Anne Pajuluoma´s story. She told me how she met first time the holy man Quay. Quay is living on the mountain on planet Sirius. In film you can see her trip to the Quays house. At the same time she is telling about this fantastic trip. The film is silent. It is 400 feet long and duration is about 10 minutes. This film it self  is  like the path to the Quays house.  Also the film have it´s length and the duration.

In the installation version Tähteläinen/Star dweller the film it self  was set on the wall like the shape of this mountain.

Tämä elokuva perustuu Anne Pajuluoman tarinaan. Hän kertoi minulle kuinka hän tapasi ensimmäisen kerran pyhän miehen Quayn. Quay asuu vuorella Sirius-planeetalla. Elokuvassa voit nähdä Annen matkan Quayn talolle. Samalla kun hän kävelee, hän kertoo tästä upeasta matkasta. Elokuva on mykkä. 16mm filmi on fyysisesti 400 jalkaa pitkä ja sen kesto noin 10 minuuttia. Tämä elokuva itsessään on kuin tie Quaysin taloon. Myös elokuvalla on pituus ja kesto.

Installaatioversiossa Tähteläinen/Star dweller filminauha asetettiin seinälle kuin polku tai tämän vuoren muotoon.

Installation view: MOMA PS1 museum, New York, USA, 2008
Installaatio näkymä: MOMA PS1 museon kellari, New York, USA, 2008